FriendlyFire pod Clans
-
Witam. Używam na serwerze hurtworld tego oto pluginu - https://umod.org/plugins/clans
Czy ktoś dałby radę pod ten plugin stworzyć plugin Friendly Fire? Jest gotowy plugin FF ale pod Rusta, ten od hurtworld niestety nie działa do tego pluginu a z rusta nie działa do hurta. Jestem w stanie zapłacić za przerobienie HWFriendlyFire aby działał pod plugin Clans.
-
@Ergor HWFriendlyFire wykorzystuje system clanów wbudowany do gry ;(
Z tego co pamiętam plugin HWClans miał wbudowane friendlyfire musiałbyś poszukać tego pluginu ja go niestety nie posiadam i sprawdzić
-
@Kub41Tap tylko hwfriendlyfire nie działa wcale. Hwclans też jest dość zbugowany pluginem dlatego użyłem Clans. I pytanie moje, umiesz naprawić HWFriendlyFire aby działało pod ten plugin Clans? Mogę ci podesłać tutaj oba pluginy
-
Potem wstawie wstawię temat z pluginem działającym.
-
@Mroczny wejdę na komputer i wrzucę Ci te które ja używam, sprawdzisz jak je ze sobą sprzęgnąć?
-
Clans.cs
plugin na klany -
@Ergor Tak HWFriendlyFire wql nie działa bo jest on na wersje ItemV2 , kiedyś używałem HWClans i nie zauważyłem ani jednego buga , możesz opisać coś więcej ?
-
[Error] Failed to call hook 'OnPlayerTakeDamage' on plugin 'HWClans v1.3.6' (NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object)
at Oxide.Plugins.HWClans.OnPlayerTakeDamage (.PlayerSession session, .EntityEffectSourceData dataSource) [0x00000] in <filename unknown>:0
at Oxide.Plugins.HWClans.DirectCallHook (System.String name, System.Object& ret, System.Object[] args) [0x00000] in <filename unknown>:0
at Oxide.Plugins.CSharpPlugin.InvokeMethod (Oxide.Core.Plugins.HookMethod method, System.Object[] args) [0x00000] in <filename unknown>:0
at Oxide.Core.Plugins.CSPlugin.OnCallHook (System.String name, System.Object[] args) [0x00000] in <filename unknown>:0
at Oxide.Core.Plugins.Plugin.CallHook (System.String hook, System.Object[] args) [0x00000] in <filename unknown>Dodając to co znalazłem w tym temacie wcale nie działa plugin: https://www.umod.pl/topic/203/hw-clans-1-3-4-problem
A to w HWClans jest ta opcja? Bo nie wiem ale chyba nie widziałem.
-