SpeedQuest - Przepisz znaki i wygraj nagrodę
-
SpeedQuest
Autor: Vladimir.Kzi
Wersja: 0.0.5
O pluginie: Plugin wyświetla ciąg znaków, a użytkownik który przepisze go jako pierwszy dostanie nagrodę.Konfiguracja
- Alphabet - Znaki jakie mają być wylosowane
- Gifts - Nagrody (Wzór: nazwa która się wyświetli, ID przedmiotu, ilość)
- Interval (In Minutes) - Co ile event ma występować (w minutach)
- Min Players - Minimalna ilość graczy
- Show Win Console - Pokazuj wygraną w konsoli
- Symbol Count - Ilość znaków które mają zostać wylosowane
- Write Win Log - Zapisz wygraną w logach
Plik konfiguracyjny:
oxide/config/SpeedQuest.json
{ "Settings": { "Alphabet": [ "A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "R", "S", "T", "U", "V", "X", "W", "Y", "Z" ], "Gifts": [ "C4;144;1", "Łuk;49;1", "Strzały;48;255", "Pompa;125;2", "Naboje do pompy;191;50" ], "Interval (In Minutes)": 3.0, "Min Players": 1, "Show Win Console": false, "Symbol Count": 12, "Write Win Log": false } }
SpeedQuest
-
Nie działa na V1 Można prosić o aktualizację ?
-
Aktualizacja
- plugin będzie działać tylko na wersji LEGACY
- wersja pluginu nie została zmieniona.
-
Niestety Mroczny, nie wiem czemu, plugin wczytał się normalnie, minimum player ustawione na 1, czas między wyświetlaniem 5minut i po wejściu na serwer nie wyświetla się nic nawet czekając 10 minut.
-
@Ergor Podeślij logi z serwera
-
Podaj DC to Ci wyślę prywatnie. Chyba że logi jak wczytuje się plugin. Plugin wczytuje się.
19:50 [Info] Unloaded plugin SpeedQuest v0.0.5 by Vladimir.Kzi 19:50 [Info] Loaded plugin SpeedQuest v0.0.5 by Vladimir.Kzi
-
@Ergor Podeślij jak masz ustawiony plik konfiguracyjny
-
{ "Settings": { "Alphabet": [ "A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "R", "S", "T", "U", "V", "X", "W", "Y", "Z" ], "Gifts": [ "C4;144;1", "Łuk;49;1", "Strzały;48;255", "Pompa;191;2", "Naboje do pompy;125;50" ], "Interval (In Minutes)": 5.0, "Min Players": 1, "Show Win Console": false, "Symbol Count": 12, "Write Win Log": false } }
Czy masz może Kuba Discorda?
-
@Ergor Ja po swojej konfiguracji widzę że mam troche inną wersję pluginu
Sprawdź czy jeszcze działa SpeedQuestV1.cs -
21:32 [Error] Plugin filename speedquestv1.cs must match the main class SpeedQuestV1 (should be SpeedQuestV1.cs)
-
@Ergor napisał w SpeedQuest - Przepisz znaki i wygraj nagrodę:
SpeedQuestV1
Zmień nazwę pluginu na
SpeedQuestV1
-
I znów działa, nowsze jak widać nie zawsze lepsze. Powiedz masz jakiś kontakt do siebie? Mam pytanie odnośnie mapy
-
@Ergor Plugin działa normalnie tylko musi być więcej niż jest liczba podana w konfiguracji.
Czyli skoro ustawiłeś 1 to powinno być co najmniej 2+ graczy na serwerze.
W wersji co Kuba podesłał jest domyślnie 0 czyli wystarczy tylko 1 gracz aby event się rozpoczął.