Problem z instalacja OXIDE
-
Mam na myśli to https://www.youtube.com/watch?v=yGympWAKDSU w 4:38 widać, że on odpala innym plikiem, który kiedyś znajdował się w tym oxide. Jak cały serwer się załaduje ma pokazaną ilość graczy, godzinę, nazwę a ja odpalając przez hosta nie mam nic z tego i też komendy mi nie działają
-
@kacpinowe12 odpalasz go z localhosta czy z jakiejś maszyny ?
-
no local normalnie w folderku, chyba o tym mówisz, sorki ale ja w tym nie siedzę
-
@kacpinowe12 spróbuj odpalić serwer z host i zobacz czy oxide działa ja nie potrzebowałem żadnych plików dodatkowych
-
No nie działa w tym właśnie tkwi problem nie mogę stworzyć żadnej rangi przypisywać permisje też muszę w inny sposób
-
Pokaż co masz w pliki host.sh
-
Hurtworld.exe -batchmode -nographics -exec "enforceeac 0;host 12871;servername server;loadmod 874139500;addadmin 76561198263224082" -logfile "gamelog.txt"
-
@kacpinowe12 mody z tego co pamiętam ładowało się przez
autoexec.cfg
Spróbuj jeszcze raz wgrać oxide na serwer -
Właśnie gdy mam loadmod <id moda> w autoexec wtedy już nie działa dopiero gdy wrzuce go do hosta
-
@kacpinowe12 napisał w Problem z instalacja OXIDE:
/group po prostu tych podstawowych oxide.
Od dłuższego czasu tą komendę zastąpiły następujące:
/oxide.group,/o.group
Spróbuj stworzyć plik
autoexec.cfg, nadaj mu uprawnienia oraz nadaj sobie w nim administratora i sprawdź czy na serwerze go będziesz miał.Co odpalania innym plikiem, ten poradnik jest po prostu już przestarzały i struktura plików się zmieniła.
-
undefined uMod zablokował ten temat dnia
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się