RollTheDice problem z nazwą rolla
-
Nazwa pluginu: RollTheDice
Wersja pluginu: 1.0.5
Wersja Oxide: 2.0.3864Przerzucałem "date" z lokalnego serwera na serwer prawidłowy z taką samą wersją oxide, problem pojawił się po wpisaniu komendy /roll. Mianowicie wyświetla się {rollname} zamiast nazwy rolla, po wpisaniu np. /roll gracz - losowanie działa normalnie, otrzymuje się nagrodę etc. Problem polega na samym wyświetlaniu nazwy. Na lokalnym serwie wszystko działało.
SS:

-
@exotic musisz wejść do
oxide/datatam masz plikrolls

i tam gdzie masz name wpisujesz nazwe swojego rolla. -
Problem w tym, że tam mam wpisane np. "gracz"
i po wpisaniu /roll
pokazują się dostępne losowania:
{rollname} -po wpisaniu /roll gracz
roll normalnie działa więc to nie jest ta linijkaPo prostu źle się wyświetla nazwa, to musi być błąd wewnątrz skryptu, nie wczytuje nazwy z folderu data, ale nie mam pojęcia w którym miejscu jest błąd

-
Dobra można zamknąć naprawiłem xd
.Replace("{rollname}", pair.Value.name)
w pluginie chciałem upiększyć wygląd rolli i wpisałem
.Replace("<i>{rollname}</i>", pair.Value.name)
Co powodowało konflikt i się nie wyświetlała nazwa

Mimo wszystko dzięki za chęci Kub41Tap

-
@exotic spk dodaje tag rozwiązane.
-
uMod zablokował ten temat dnia
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się