Serwer NoSteam
-
Tak serwer startuje lecz mam no response from host cały czas. Aktualnie probuje dolaczyc na wersji 0.3.8.9 ale pliki sa 1.0.0.6, lecz nie pokazuje ze mam nieaktualna wersje. Odblokowalem porty i na tellnecie pokazuje, ze niby jest git ale polaczenia jak nie bylo tak nie ma.
-
Tutaj logi:
-
-
Ustawiałem port, czy to na Firewallu czy Netstatem. Port pokazuje ze jest na Listen tutaj SS
-
Jeszcze port UDP musisz otworzyć.
I nie powinno to wyglądać tak
<ip maszyny> 127.0.0.1:12871
? -
przez Firewalla zaden port mi sie nie chcial otworzyc pomimo ze go mam. A co do Twojej wypowiedzi to sam nie wiem...
-
@zeusxxx napisał w Serwer NoSteam:
przez Firewalla zaden port mi sie nie chcial otworzyc pomimo ze go mam. A co do Twojej wypowiedzi to sam nie wiem...
0.0.0.0
wskazuje na localhost a:0
na port.
Serwer masz odpalony na0.0.0.0:12871
/127.0.0.1:12871
, więc zmień to i otwórz również dla protokołu UDP. -
Jak mogę to zmienic?
-
@zeusxxx Usuń te porty które dodałeś i utwórz je na nowo, z tym, że zamiast
0.0.0:0
ustaw0.0.0.0:12871
.ma wyglądać to tak:
TCP --- 54.38.198.191:12871 --- 0.0.0.0:12871 --- LISTENING
UDP --- 54.38.198.191:12871 --- 0.0.0.0:12871 --- LISTENING
-
Okej juz sie biore za robote zaraz dam znac
-
Nie udało mi się tego zrobić. Dodaje w firewallu TCP I UDP i zostaje tak samo jedynie netsh interface portproxy otworzylo tamten port ale UDP za nic w świecie nie mogę otworzyć. Może to być wina ze używam KVM'a i zainstalowałem poprzez niego WS 2016?
-
Dobra odkryłem taką rzecz gdy postawiłem serwer na Oxidzie dla Steamowskiej wersji i uruchomiłem u siebie HW na Steam to mogłem normalnie dołączyć. Czyli porty i wszystko mam odblokowane, co zawinilo?
-
@zeusxxx Być może pliki które pobrałeś z internetu. Podobno podmieniałeś pliki
.dll
, a wystarczyło zmienić tylko SteamId. -
Juz sobie poradziłem porty miałem juz odblokowane, lecz tutaj chodziło o zupelnie co innego niepowiazanego z problemem, ktory wypisałem. @youhosi dzięki za pomoc i tak!
-
@zeusxxx W takim razie możesz podzielić się tym problemem, być może ktoś będzie miał podobny
-
Wystarczylo pobrac pliki serwerowe pod wersje HW
-