Problem z instalacją oxide na czysty serwer hurtworld
-
Witam, mam problem z zainstalowaniem pluginów na serwer hurtworld jestem w tym czysty więc nie wiem co i jak wrzuciłem folder Hurtworld_Data do głównego folderu z serwerem hurtworld zrobiłem ./hwserver stop - ./hwserver start po czym dalej nic?
-
Nie jestem pewien czy Oxide będzie działał ze skryptem
hwserver
, ale spróbuj zamiast komendyhwserver start
użyć./host
w głównym katalogu serwera. -
hwserver@Hurtworld:~$ ./host -su: ./host: No such file or directory hwserver@Hurtworld:~$ ./host server -su: ./host: No such file or directory
to wysypuje więc proszę o podanie gdzie mogę pobrać serwer z którym to zadziała
-
A wpisz
ls -la
i pokaż co wyskoczyło w konsoli. -
drwxr-xr-x 10 hwserver hwserver 4096 Jan 28 16:24 . drwxr-xr-x 3 root root 4096 Jan 28 15:40 .. -rw-r--r-- 1 hwserver hwserver 220 Jan 28 15:40 .bash_logout -rw-r--r-- 1 hwserver hwserver 3771 Jan 28 15:40 .bashrc drwxr-xr-x 3 hwserver hwserver 4096 Jan 28 15:58 .config -rw-rw-r-- 1 hwserver hwserver 29 Jan 28 16:24 .hwserver.lock -rw-r--r-- 1 hwserver hwserver 655 Jan 28 15:40 .profile drwxrwxr-x 3 hwserver hwserver 4096 Jan 28 15:58 .steam -rw-rw-r-- 1 hwserver hwserver 182 Jan 28 15:47 .wget-hsts drwxr-xr-x 3 root root 4096 Jan 28 16:09 Hurtworld_Data drwxrwxr-x 8 hwserver hwserver 4096 Jan 28 15:57 Steam -rwxrwxr-x 1 hwserver hwserver 11639 Jan 28 15:47 hwserver drwxrwxr-x 6 hwserver hwserver 4096 Jan 28 15:47 lgsm -rwxrwxr-x 1 hwserver hwserver 11637 Jan 28 15:47 linuxgsm.sh drwxrwxr-x 5 hwserver hwserver 4096 Jan 28 15:47 log drwxrwxr-x 6 hwserver hwserver 4096 Jan 28 16:34 serverfiles drwxrwxr-x 7 hwserver hwserver 4096 Jan 28 15:53 steamcmd
-
Po wpisaniu komendy
/hwserver start
, serwer się włącza?
sprawdź czy jest jakiś log w/home/hwserver/serverfiles/
lub spróbuj włączyć serwer ręcznie wpisując:
cd /home/hwserver/serverfiles/
./host.sh
Edit: z tego co widzę wgrałeś zapewne oxide przez SFTP za pośrednictwem konta
root
, powinieneś zrobić to przez użytkownikahwserver
zaloguj się na putty jako root i wpisz:
chown -R hwserver:hwserver /home/hwserver/*
i wróć na użytkownikahwserver
i spróbuj włączyć ;dEdit 2: Musisz wrzucić
Hurtworld_Data
do katalogu/home/hwserver/serverfiles
czyli po prostu do folderuserverfiles
-
Jasne po wpisaniu tej właśnie komendy włącza się normalnie lecz próbuję zainstalować oxide mój znajomy normalnie wszedł na ten serwer
tak przez sftp przez root te chown dalej nic
-
Katalog Hurtworld_Data jest w złej lokalizacji, nie ma być w głównym katalogu użytkownika, tylko, w głównym katalogu serwera, nadpisany.
drwxr-xr-x 3 root root 4096 Jan 28 16:09 Hurtworld_Data
Także,
cd ~/hwserver/serverfiles/
i tam dodaj Hurtworld_Data. Na koniec dla pewności ustaw uprawnieniachown -R hwserver: ~/hwserver/
. -
Pojawiło się w folderze Hurtworld_Data Mono Resources i Plugins to znaczy że jest zainstalowane ?
-
Nie, w głównym folderze ma Ci się pokazać katalog
Oxide
. -
A to nie mam oxide ale mam plugins itp.
-
To może zacznijmy od początku. Wpisz
pwd
w terminalu. -
root czy hwserver
-
Na użytkowniku na którym masz zainstalowany serwer.
-
/root
-
W takim razie jak masz serwer na użytkowniku root, zainstaluj serwer od nowa według tego poradnika.
-
Tamten folder hwserver usunąć tak?
-
Do niczego Ci się już nie przyda, więc myślę, że tak.
-
już zainstalowałem i do folderu serwer wrzuciłem Hurtworld_Date i jak odpalić?
-
@NopereQ Możesz na dwa sposoby, pierwszy to:
./host.sh
a drugi przez screena:
screen -s serwer ./host.sh
W obu wypadkach musisz być w głównym katalogu serwera.